2013. január 24., csütörtök

Egy nem csak szívet melengető meglepetés

Vannak olyan emberek, akik nagyon közel állnak a szívemhez. Móni is ilyen, igazi, nagybetűs BARÁT. A gyerekeink is szeretik egymást, jó kis csapat együtt a társaság. 

Anna születése előtt és azóta is Mónitól rengeteg segítséget kaptunk. Én pedig gondolkodtam, mivel is hálálhatnám meg ezt neki. Végül persze a horgolás mellett döntöttem. Már karácsony előtt elkezdtem horgolni a kendőt neki, de a befejezés kicsit váratott magára, így kissé megkésve tudtam csak odaadni. 

Most viszont mivel már az ő vállát melegíti, nyugodtan megmutathatom :).




               A fonal 100% extrafine gyapjú, igazán szívet melengető színekben 4-es tűvel horgolva.

2013. január 23., szerda

Pihe-puha kendő Bilum kézzel festett fonalból

Csodaszép kézzel festett fonalból készült ez a kendő. Tiszta alpaka gyapjú fonalat festett meg Zsófi, a Bilum fonalak megalkotója. A minta már ismerős - én csak ál-SBS-nek nevezem, végig kétráhajtásos pálcákkal készül. Szerintem ideális minta színátmenetes fonalakhoz. 


Ezúttal úgy gondoltam, hogy kipróbálom, hogy mutat a kendő, ha a sötét színnel kezdem a munkát, és kifele haladva világosodik a fonal. Izgalmas volt látni, ahogy sorról sorra egyre világosabb színárnyalatok kerültek a kezeim alá - a barnás-lilás kezdés után a pirosas-pinkes-rózsaszínes árnyalatokat a narancs és a sárga színek koronázták meg... Az egész nekem a kandalló meleg tüzét  juttatja az eszembe (bár kandallónk sajnos nincs még, de persze tervek már szövődnek a fejemben ezzel kapcsolatban is :)).



Közel 150 gramm/500 méter fonalat dolgoztam bele, 4-es horgolótűvel. 

2013. január 15., kedd

Az elsők

Szépen lassan készülgetnek marokmanók, manók a kis műhelyemben, befutott már néhány kérés is, így van mit alkotnom. Közben kísérletezgetek is, remélem nemsokára a kísérletem eredményét is meg tudom mutatni nektek. 

Most viszont jöjjenek az idei év első marokmanói!






Természetesen a horgolás sem pihen, épp egy bilum fonalat dolgozom fel, azt is mutatom hamarosan. 

2013. január 3., csütörtök